Vepřové medailonky s bazalkou
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (panenka)
- olej olivový 4 lžíce
- bazalka 4 lžíce (lístky nasekané)
- víno bílé 150 mililitrů (suché)
- brambory (uvařené k podávání)
- petrželka velkolistá
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso nakrájejte na 8 plátků, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Na velké pánvi rozpalte olej a medailonky na něm opékejte z každé strany asi 5 minut.
Poté je přemístěte na teplý talíř.
Do výpeku přidejte 4 lžíce nasekaných bazalkových listů, zalijte je vínem a chvilku povařte.
Medailonky podávejte s voňavou šťávou a s bramborami posypanými najemno nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...