Vepřové medailonky s čokoládovo-pomerančovou omáčkou
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (panenka)
- šťáva pomerančová 150 mililitrů
- zázvor 2 lžičky (čerstvý)
- čokoláda hořká 30 gramů (60%)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
- rýže (basmati k podávání)
Postup přípravy
1. Panenku důkladně očistěte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozpalte olej a maso opečte z obou stran dozlatova. Odložte stranou a udržte v teple.
2. Do pánve vlijte pomerančovou šťávu, vařečkou uvolněte případný nápek a rozmíchejte. Vařte asi 5 minut na středním ohni, aby se šťáva mírně zredukovala. Přidejte nastrouhaný zázvor a čokoládu a míchejte, dokud směs nemá konzistenci omáčky. Přidejte maso a v omáčce je prohřejte. Podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
Netradiční omáčka báječně ladí k vepřovému. Není nijak zvlášť sladká. Díky pomerančové šťávě a zázvoru je spíš lehce pikantní.
Načítám komentáře...