Vepřové panenky s hořčičnou omáčkou
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kusy (panenky, menší)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- chilli omáčka 1 lžíce (sladká, můžete vynechat)
- rozmarýn 1/2 lžičky
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- sirup cukrový 4 lžíce (nebo med)
- vývar zeleninový 300 mililitrů
- moučka škrobová 1 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžička
- semínko hořčičné 1 lžíce (tmavé)
- semínko hořčičné 1 lžíce (světlé)
- olej 2 lžíce
Postup přípravy
Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi potřené olejem ze všech stran mírně dozlatova.
Hořčičná semínka lehce podrťte ve hmoždíři. Opečené maso přendejte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, posypte ho vločkami papriky, částí semínek a rozmarýnem. Vložte do trouby předehřáté na 180 - 190 °C a zvolna pečte asi 20 - 30 minut (papír můžete i zabalit).
V hrnku svařte vodu s kostkou bujonu nebo vývar, přidejte sirup, citronovou šťávu, worcester, zbylá hořčičná semínka, chilli omáčku a povařte asi 5 minut.
V malém množství vody rozmíchejte solamyl, vlijte do hrnku a krátce povařte. Podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte také vypečenou šťávu. Maso rozkrájejte na porce, rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.<
Poznámka k receptu
Podávejte s dušenou rýží nebo bramborami.
Načítám komentáře...