Vepřové závitky se sýrem a rukolou
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (panenka, případně kýta)
- sýr polotvrdý 120 gramů (Moravský bochník)
- špek 4 plátky (tyrolský)
- rukola 100 gramů
- sůl
- máslo (na vymazání)
- bazalka 1 špetka (čerstvá, na posypání)
Na doplnění:
- brambory 600 gramů (bez slupky)
- hrášek 500 gramů (zelený nebo cukrový)
- sýr Mozzarella 100 gramů
- sýr krémový 80 gramů (Lučina)
- smetana 4 lžíce (30%)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 4 plátky, lehce je naklepeme a osolíme. Do středu každého položíme kousek sýru a lístky rukoly a maso stočíme do závitků. Každý obalíme plátkem špeku a stáhneme provázkem.
Mozzarellu nastrouháme a smícháme s lučinou a smetanou. Brambory nakrájíme na plátky, společně s hráškem je krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, necháme odkapat a rozložíme na dno vymazané zapékací mísy.
Překryjeme je mozzarellou se smetanou, poklademe závitky, přiklopíme a vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 150°C. Pak zvýšíme teplotu na 185°C, mísu odkryjeme a vše dopečeme dozlatova. Podáváme posypané čerstvou bazalkou.
Načítám komentáře...