Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky
Seznam surovin
- vepřové maso 750 gramů (ramínko)
- zelí červené 1 kus (menší hlávka)
- sádlo 1 lžíce (nebo oleje)
- jablka 3 kusy (kyselá)
- víno červené 1/2 sklenice
- sůl (na dochucení)
- kmín (na dochucení)
Postup přípravy
1. Maso osolte, případně pokmínujte, a vložte do trouby předehřáté na 200°C. Asi po 10 minutách snižte teplotu na 150°C, do pekáče vlijte trochu horké vody a maso pečte doměkka, občas ho přelévejte šťávou.
2. Omyté, nespařené, na nudličky pokrájené zelí dejte do kastrolu na rozehřátý tuk. Osolte ho, podlijte trochou vody a duste asi 10 minut. Přidejte nahrubo nastrouhaná (nebo na klínky pokrájená) jablka, podle
potřeby přisolte a poduste ještě 10 minut. Nakonec přilijte víno a nechte přejít varem.
Načítám komentáře...