Chilli con carne I
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (plecko)
- cibule 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- olej slunečnicový 4 lžíce
- fazole červené 2 konzervy
- rajčata 1 konzerva (loupaná, velká konzerva)
- paprika zelená 1 kus
- feferony (podle chuti)
- sůl
- paprika sladká (mletá)
- voda 1/3 decilitru
Postup přípravy
Postup přípravy je popsán s použitím speciálního robotu Thermomix.
Maso nakrájejte na kostky, osolte a okořeňte červenou paprikou.
Do TM vložte na čtvrtky nakrájené cibule a česnek, sekejte R6, 5''. Vyndejte, odložte.
Vložte očištěnou, jader zbavenou papriku, sekejte R5, 5''. Vyndejte, odložte.
Přilejte olej, vložte nakrájenou cibuli a česnek a restujte R1,"tlačítko se symbolem šipky", Varoma, 4'. Pak přidejte přidejte maso a restujte R1,"tlačítko se symbolem šipky", 3', Varoma. Pak vložte nakrájenou zelenou papriku a feferony. Přilijte 0,3 dl vody a duste 50', R1,"tlačítko se symbolem šipky", Varoma.
Pak přidejte fazole a rajčata z konzervy (fazole i rajčata slijte z nálevu a opláchněte studenou vodou). Poduste dalších 5', R1,"tlačítko se symbolem šipky", 100C.
Podávejte s chlebem nebo bagetou.
Poznámka k receptu
Tento recept je určen pro přístroj Thermomix.
Načítám komentáře...