Medailonky z plece s tymiánem a jalovcem
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (plec)
- sůl
- tymián 1 špetka
- jalovec 3 kuličky
- worcesterská omáčka
- olej 2 lžíce
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
Postup přípravy
Vepřovou plec bez kosti a kůže omyjeme a nakrájíme na malé plátky, naklepeme je, nasekneme po obvodu, osolíme a posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce, pokapeme worcesterskou omáčkou.
Na pánvi na rozpáleném oleji plátky masa z obou stran zprudka opečeme a vyjmeme. Zmírníme plamen a do pánve nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku, opečeme ji dozlatova, zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou, prošleháme metličkou, uvedeme do varu a dáme
dodusit plátky masa. Měkké maso vyjmeme, výpek scedíme, případně ještě osolíme a dochutíme worcesterskou omáčkou.
Na talíři přelijeme plátky masa hotovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, hranolky, krokety, rýže,
těstoviny, chléb, zeleninové saláty.
Poznámka k receptu
Čerstvé nebo sušené bylinky dodají masu zajímavou chuť i vůni.
Načítám komentáře...