Pórkový guláš s houbami
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (plec)
- houby 400 gramů
- pórek 3 kusy (menší)
- smetana 250 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sůl
- pepř
- kmín 1 lžička (drcený)
- kari 1 špetka
- paprika feferonka 1 špetka (nebo sladká paprika)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostičky, houby očistěte a nakrájejte (sušené namočte na 1 hodinu do vody).
Pórky omyjte a nakrájejte na silnější kolečka. Na oleji osmahněte pórek, houby a maso, ochuťte solí a pepřem.
Podlijte směs trochou vody, přidejte ostatní koření podle chuti a duste doměkka.
Mouku dobře rozmíchejte ve smetaně, přidejte k masu a povařte ještě asi 10 minut. Nakonec přimíchejte nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka k receptu
Jako příloha se hodí chléb, houskový knedlík nebo vařené brambory.
Načítám komentáře...