Sataráš
Postup přípravy
Do většího hrnce naskládejte vrstvu nakrájené cibule.
Maso omyjte a osušte, nakrájejte na kostičky a položte vrstvu na cibuli. Osolte a opepřete. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky. Paprikovou vrstvu dejte na maso a osolte. Potom nakrájejte omytá rajčata na osminky a opět je naskládejte jako další vrstvu. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte při mírné teplotě asi 80 minut (dokud není maso měkké). Nepodlévejte, nemíchejte, ani nezahušťujte. Všechno si pustí šťávu. Hotové jídlo nabírejte pěkně odspodu a nandejte do hlubokých talířů.
Podávejte s pečivem, těstovinami nebo rýží.
Načítám komentáře...