Segedínský guláš
Seznam surovin
- vepřová plec 500 gramů (nebo kýta – pokrájená na kostky)
- sádlo 2 lžíce
- cibule 3 kusy
- česnek 3 stroužky
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- zelí kysané 1 sklenice
- paprika sladká 4 lžíce
- bobkový list 4 kusy
- mletý kmín 1 lžička
- vývar hovězí 1 litr
- smetana na šlehání 150 mililitrů
- smetana zakysaná 1 lžíce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
1. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou.
2. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte moukou a osolte. Ještě pár minut restujte a přidejte papriku.
3. Zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a duste cca půl hodiny.
4. Přidejte vymačkané zelí a přilijte zbylý vývar. Duste cca hodinu.
5. Vmíchejte smetanu pro zjemnění a nechte provařit. Následně osolte a opepřete.
6. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo oblíbeným pečivem.
Poznámka k receptu
Jaké zvolit zelí? Talašovo kysané zelí od Jiřího Talaše je vyrobeno podle staré rodinné receptury bez chemických přísad a z vlastních výpěstků zelí. Letos navíc uspělo v soutěži Regionální potravina ve Zlínském kraji v kategorii ovoce a zelenina.
Načítám komentáře...