Skřivani ve skleničce
Seznam surovin
- sádlo 1 kilogram (syrové)
- vepřové maso 1,2 kilogramu (plecko nebo krkovice)
- víno bílé 200 mililitrů (suché)
- pepř (mletý)
- sůl mořská (hrubá)
Postup přípravy
Maso i sádlo pokrájejte na kostky.
Sádlo vložte do hrnce a na velmi mírném plameni je pomalu rozpouštějte a míchejte, dokud neztratí mléčně bílou barvu. Poté po částech a za stálého míchání vložte maso. Zalijte hrnkem vody, opět promíchejte a na středním plameni nechte probublávat. Asi po hodině zmírněte plamen na úplné minimum, přiklopte poklicí a nechte bublat další hodinu (pokud se maso začíná smažit, znovu ho trochu podlijte vodou).
Poté přilijte víno a osolte. Dobře promíchejte a nechte bublat další hodinu už bez pokličky.
Ke konci vaření směs opepřete, promíchejte, stáhněte z plotny a nechte odpočinout. Sádlo slijte do sklenic a maso ještě několik minut promíchávejte. Poté ho rozdělte do sklenic se sádlem a nechte vychladnout.
Načítám komentáře...