Velikonoční pečeně s nádivkou
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (pečeně bez kosti)
- kmín (drcený)
- sůl
Na nádivku:
- kuřecí maso 200 gramů (uzená stehna)
- strouhanka (ze dvou tvrdých rohlíků)
- smetana 2 lžíce
- vejce 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nasekaná)
- paprika kapie 1/2 kusu (sterilovaná)
- hrášek 2 lžíce (sterilovaný)
- pepř černý (mletý)
- muškátový květ (mletý)
- bujon 1 lžička (sypký)
Postup přípravy
Do misky dejte jemně nasekané nebo umleté uzené kuřecí maso (nebo šunku), strouhanku, smetanu, vejce, 2 lžíce nasekané petrželky, drobně nakrájenou kapii, hrášek, pepř, špetku muškátového květu, sypký bujón a dobře vše rozmíchejte.
Vepřovou pečeni prokrojte na plát, mírně naklepejte, osolte, potřete udělanou nádivkou, stočte a ovažte potravinářským provázkem. Maso opečte ze všech stran na olejem potřené pánvi, dejte do pekáčku, posypte solí a drceným kmínem, podlijte a upečte doměkka.
Podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu vypečte, posypte lžící hladké mouky, zalijte vodou a povařte. Maso vraťte do šťávy a společně krátce prohřejte. Podávejte s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...