Velikonoční roláda
Seznam surovin
- vepřové maso 700 gramů (plec, případně telecí maso)
- špenát 250 gramů (čerstvý)
- cibulka jarní 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vejce 3 kusy
- pepř černý (mletý)
- sůl
- máslo 1 kulička
Postup přípravy
Spařte 250 g čerstvého špenátu vařící vodou (této technice se říká blanšírování), špenát sceďte a drobně nasekejte. Na pánvi zpěňte na lžíci másla 1 drobně nakrájenou cibulku a 2 nasekané stroužky česneku, přidejte špenát, zalijte ho 3 rozšlehanými vejci se solí a pepřem. Míchejte, až se vejce srazí, a pak nechte trochu zchladnout.
Připravte si plát z 600 - 800 g libového vepřového nebo telecího masa. Maso naklepejte, osolte a
opepřete. Pokryjte nádivkou, srolujte, svažte provázkem, vložte do pekáčku, podlijte, přidejte nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku, vložte do horké trouby a pečte 15 minut při vyšší teplotě. Potom teplotu zmírněte a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou.
Nakonec šťávu přeceďte a zahustěte máslovou kuličkou. Podávejte s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...