Vepřová pečeně na medu
Seznam surovin
- vepřové maso 750 gramů (plec)
- sůl
- pepř
- olej 1 lžíce
- pomeranče 2 kusy
- cibule 200 gramů (malá, oloupaná )
- jablka 2 kusy (kyselejší)
- med 100 gramů
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
Postup přípravy
Pečeni osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na lžíci oleje ze všech stran. Přendejte maso do pekáčku, podlijte malým šálkem vody a šťávou z 1 pomeranče. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte jen s malým množstvím tekutiny, podle potřeby ji doplňujte. Po 20 minutách stáhněte teplotu na 180°C a zvolna pečte doměkka.
Ke konci pečení přidejte cibulky, pečte ještě tak 15 minut, dokud nejsou měkké, přidejte oloupaná a na osminky nakrájená jablka, přelijte medem a 2 minuty dopečte.
Nakonec zalijte šťávou z druhého pomeranče rozmíchanou se lžičkou škrobové moučky, promíchejte se šťávou a krátce povařte, jen než šťáva zhoustne.
Podávejte s bramborovými knedlíky nebo noky.
Načítám komentáře...