Vepřová pečeně plněná omeletou
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (nejlépe plec)
- mrkev 1 kus (menší)
- cuketa 50 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 2 lžíce
- olej 3 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžička
- koření grilovací 2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
Mrkev a cuketu očistěte, nakrájejte na malé kostičky, krátce povařte v osolené vodě a nechte okapat. Vejce rozšlehejte se solí a vlijte na olejem vytřenou rozehřátou pánev. Posypte těstíčko zeleninou a usmažte omeletu.
Maso omyjte, osušte, rozkrojte na plát, osolte a naklepejte. Na maso položte omeletu a stočte do rolády, kterou převažte provázkem. Na pekáčku na rozpáleném oleji roládu opečte ze všech stran. Rajský protlak smíchejte se sójovou omáčkou a grilovacím kořením, směsí potřete maso, podlijte troškou vody a vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte. Po 10 minutách teplotu snižte na 180°C a roládu upečte doměkka. Často podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou.
Hotovou roládu nechte úplně vychladnout (i do druhého dne), nakrájejte ji na úhledné plátky a podávejte s pečivem a zeleninou.
Načítám komentáře...