Vepřová pečeně s bylinkami
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- sherry suché 4 lžíce
- koření provensálské 1 lžička
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžička (jemně nasekaná)
- tymián 1 lžička
- rozmarýn 1/2 lžičky
- sůl
- semínka sezamová 1 lžíce
- med 2 lžíce
Postup přípravy
Smíchejte olej se sojovou omáčkou, sherry a provensálským kořením. Vepřové maso mírně osolte, potřete marinádou a nechte v chladu rozležet.
Přendejte maso do pekáčku, mírně podlijte, vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte zakryté cca 50 minut (během pečení teplotu snižte na 180°C). Podle potřeby maso podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou.
Poklici odkryjte, maso potřete medem, posypte jemně nasekanými čerstvými bylinkami, sezamovými semínky a dopečte dozlatova.
Poznámka k receptu
Podávejte s různě upravenými bramborami či bramborovým knedlíkem a salátem.
Načítám komentáře...