Vepřové maso v šunce
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (pečeně)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- česnek 3 stroužky (prolisovaný)
- rajčata sušená 6 kusů (konzervovaná v oleji)
- olivy 10 kusů
- bazalka 1 lžíce (čerstvá, nasekaná)
- sýr Parmezán 2 lžíce (jemně nastrouhaný)
- šunka 150 gramů (plátky)
- olej 1 lžička
Postup přípravy
Jemně nasekejte rajčata a olivy, smíchejte je s polovinou utřeného česneku, bazalkou, sýrem, solí a pepřem.
Do masa zařízněte podélně dva zářezy asi 2 - 3 cm hluboké a naplňte je připravenou směsí. Pak maso osolte, opepřete a potřete zbytkem česneku. Obalte plátky šunky a ovažte potravinářským provázkem.
Dejte do olejem vytřeného pekáčku, vložte do vyhřáté trouby na 220 °C a pečte zprudka 10 minut. Podlijte, teplotu snižte na 180 °C, zakryjte poklicí a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Podávejte s různě upravenými bramborami.
Načítám komentáře...