Vepřové na houbách
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kilogram (vykostěné plece, nebo kotlet)
- houby sušené 20 gramů
- slanina 150 gramů
- cibule 1 kus
- rajčatový protlak 1 balení
- vývar
- paprika (sladká, mletá)
- kmín (mletý )
- sůl
Postup přípravy
Houby namočíme do studené vody. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji ve větším kastrolu. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zpěnit. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostky nebo na plátky, vše osolíme, zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání orestujeme.
Přidáme rajčatový protlak, promícháme a dusíme, až se všechna tekutina odpaří. Pak maso zaprášíme moukou, za stálého míchání ji lehce osmahneme, maso podlijeme teplým vývarem, trochu osolíme, opepříme a dále dusíme pod pokličkou.
Když je maso poloměkké, přidáme k němu namočené houby, ze kterých jsme nejdříve slili vodu, a společně dovaříme doměkka. Podáváme s rýží.
Načítám komentáře...