Vepřový hřbet s houbovým ragú
Seznam surovin
- vepřové maso 800 gramů (karé)
- mléko 300 mililitrů (žampiony, nebo hříbky, lišky)
- houby 100 gramů
- žampiony portobelo 100 gramů
- cibule 50 gramů
- smetana zakysaná 200 gramů
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- brambory 1 kilogram
- mléko 1 sklenice
- máslo 1 lžíce
- hořčice 1 lžíce (hrubozrnná)
- pepř černý (mletý)
- kmín (mletý)
- sůl
- olej olivový (v pannenské kvalitě)
- máslo
- bylinky (čerstvé)
Postup přípravy
Vepřové karé si odblaníme, rozdělíme na dva díly, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s trochou oleje. Maso se nám pěkně zatáhne a získá zlatavou barvu.
Vložíme do vakuovacího pytle, zalijeme mlékem a zavakuujeme. Pakliže nemáme takové možnosti, ponoříme maso do kastrůlku, zalijeme mlékem a pomalu při 130°C stupních konfinujeme cca 1,5 - 2 hodiny.
Pokud máme teploměr na maso, nebo tepelnou jehlu v troubě, maso v jádru by mělo mít ideálně 65°C. Mezitím zpěníme cibulku na pánvi, přidáme nahrubo nasekaný mix hub a opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, lehce podusíme, přidáme zakysanou smetanu, obyčejnou smetanu a necháme zredukovat.
Brambory uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme, přidáme máslo a mléko a vyšleháme do kaše. Servírujeme bramborové pyré s houbovým ragú a plátky do růžova konfinovaného vepřového hřbetu.
Zdobíme čerstvou bylinkou.
Načítám komentáře...