Vepřový hřbet s houbovým ragú

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové karé si odblaníme, rozdělíme na dva díly, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s trochou oleje. Maso se nám pěkně zatáhne a získá zlatavou barvu.

Vložíme do vakuovacího pytle, zalijeme mlékem a zavakuujeme. Pakliže nemáme takové možnosti, ponoříme maso do kastrůlku, zalijeme mlékem a pomalu při 130°C stupních konfinujeme cca 1,5 - 2 hodiny.

Pokud máme teploměr na maso, nebo tepelnou jehlu v troubě, maso v jádru by mělo mít ideálně 65°C. Mezitím zpěníme cibulku na pánvi, přidáme nahrubo nasekaný mix hub a opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, lehce podusíme, přidáme zakysanou smetanu, obyčejnou smetanu a necháme zredukovat.

Brambory uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme, přidáme máslo a mléko a vyšleháme do kaše. Servírujeme bramborové pyré s houbovým ragú a plátky do růžova konfinovaného vepřového hřbetu.
Zdobíme čerstvou bylinkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...