Vepřová kolena na grilu
Seznam surovin
- vepřové maso 4 kusy (koleno, zadní)
- voda 4 litry
- cibule 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- česnek 1 palička
- pepř černý 1/2 lžíce (celý)
- bobkový list 5 listů
- nové koření 10 kuliček (celé)
- jalovec 10 kuliček (celý)
- cukr 1 lžíce
- sůl 1 lžíce
- paprika pálivá 1 lžíce
- koření chilli 1 lžička
- olej olivový
- koření grilovací
- pivo
Postup přípravy
Zeleninu a česnek nakrájíme na větší kousky, zalijeme vodou a přidáme koření, sůl a cukr. Přivedeme k varu, vložíme očištěná a omytá kolena a vaříme je 3 hodiny do skoroměkka. Kolena necháme ve vývaru zchladnout a přes noc odležet.
Druhý den kolena přivedeme k varu, vyjmeme a necháme odkapat. Kolena grilujeme dozlatova na středně rozehřátém grilu, během pečení je potíráme pivem a grilovacím kořením smíchaným s olejem. Pečeme je dokřupava asi 45-50 minut.
Ke konci grilování přidáme do žároviště trochu mokrých pilin a kolena zaudíme.
Načítám komentáře...