VEPŘOVÉ KOLENO S JABLKY A KROUPOVÝMI PLACKAMI

Seznam surovin

Palačinky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kroupy namočte do studené vody. Z jablek odstraňte jádřince a spolu s cibulí je nakrájejte na hrubší klínky. Vsypte je do pekáče. Kolena osolte a potřete prolisovaným česnekem. Posaďte je do pekáče, zakápněte olejem, podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 160 °C doměkka. Potrvá to asi 2 hodiny. Na posledních 10 minut je potřete medem a přelijte výpekem, postará se o pěknou kůrku.

2. Slijte kroupy, zalijte je čerstvou vodou a uvařte doměkka. Pak je propláchněte studenou vodou a vsypte do mísy. Prolisujte do nich česnek, nastrouhejte syrové brambory a vyklepněte vejce. Promíchejte, zahustěte moukou a vmíchejte nasekanou petrželku. V pánvi rozpalte sádlo, lžící na ně dávkujte těsto a smažte placky. Podávejte s upečeným kolenem.

Poznámka k receptu

Většina z nás si tučnější maso spíš odpírá, při masopustu je ale všechno povoleno. Užijte si pomalu pečené koleno a doplňte ho kroupovými plackami. Při půstu se pak zase všechno srovná.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...