Vepřové maso dušené s mladou kapustou
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (ramínko nebo masitý bůček)
- kapusta 1 kus (mladá)
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- cukr 1 lžička (1 - 2 lžičky)
- sůl
- kmín
- pepř
- brambory (nové - k podávání)
Postup přípravy
1. Maso pokrájejte na středně velké kostky (asi jako na guláš) a duste je, osolené, opepřené a okmínované, asi 1 hodinu (omastek pod ně nedávejte, maso samo pustí dostatek tuku během dušení).
2. Pak k němu přidejte na nudličky pokrájenou kapustu, přidejte cukr a duste ještě asi 5 minut společně.
3. Vše zahustěte jíškou z másla a mouky.
Poznámka k receptu
Spojení šťavnatého vepřového masa a mladé, svěže zelené kapusty chutná báječně!
Načítám komentáře...