VEPŘOVÉ MASO S LEHKÝM BRAMBOROVÝM SALÁTEM
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (krkovice)
- med 2 lžíce
- hořčice dijonská 4 lžíce
- ocet jablečný 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
Salát:
- brambory 6 kusů
- cibulka jarní 1 svazek
- olej olivový 60 mililitrů
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- hořčice dijonská 2 lžíce
- ocet 2 lžíce (červený)
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- kopr 1 hrst (čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V misce smíchejte suroviny na marinádu: prošlehejte med, hořčici, jablečný ocet, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Naložte do ní maso a nechte odležet 3 hodiny nebo přes noc. Pak maso zprudka z obou stran ogrilujte.
2. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte (nebo slupku nechte, je-li tenká), nakrájejte na plátky a dejte je do misky. Cibulku a česnek nasekejte na tenké plátky, kopr a petrželku nadrobno a přisypte je k bramborám. Olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, ocet, sůl a pepř prošlehejte a jemně vmíchejte k zelenině. Nechte ho odležet minimálně 3 hodiny, klidně ho ale udělejte den předem. Podávejte s krkovičkou.
Poznámka k receptu
Med v marinádě se postará o zkaramelizovaný povrch masa a tvoří i zajímavý kontrast k ostré hořčici. Pokud o sladké v tomto případě nestojíte, přidejte jednoduše víc soli nebo sójové omáčky.
Načítám komentáře...