VEPŘOVÉ MASO S LEHKÝM BRAMBOROVÝM SALÁTEM

Seznam surovin

Salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte suroviny na marinádu: prošlehejte med, hořčici, jablečný ocet, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Naložte do ní maso a nechte odležet 3 hodiny nebo přes noc. Pak maso zprudka z obou stran ogrilujte.

2. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte (nebo slupku nechte, je-li tenká), nakrájejte na plátky a dejte je do misky. Cibulku a česnek nasekejte na tenké plátky, kopr a petrželku nadrobno a přisypte je k bramborám. Olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, ocet, sůl a pepř prošlehejte a jemně vmíchejte k zelenině. Nechte ho odležet minimálně 3 hodiny, klidně ho ale udělejte den předem. Podávejte s krkovičkou.

Poznámka k receptu

Med v marinádě se postará o zkaramelizovaný povrch masa a tvoří i zajímavý kontrast k ostré hořčici. Pokud o sladké v tomto případě nestojíte, přidejte jednoduše víc soli nebo sójové omáčky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...