Vepřové maso s pomerančovou šťávou
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů
- cibule 2 kusy
- paprika červená 1 kus (velká a masitá)
- pórek 500 gramů
- šťáva pomerančová 2 kusy (ze 2 pomerančů)
- česnek 2 stroužky
- olej 4 lžíce
- kari 1 lžíce
- zázvor 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky. Papriku nakrájejte na tenké proužky, pórek na kolečka (zelenou část dejte stranou) a cibuli nasekejte najemno.
V hluboké pánvi rozehřejte olej, vložte do něj cibuli s masem a za stálého míchání orestujte. Přidejte sůl a kari, zalijte pomerančovou šťávou, přidejte zázvor a prolisovaný česnek a poduste asi 5 minut (aby bylo maso měkké).
Nasypte do pánve pokrájený pórek s paprikou a 5 - 8 minut povařte (zelenina se nesmí rozvařit).
Poznámka k receptu
Podávejte s dušenou rýží a přizdobte pokrájenou zelenou částí pórku. K pokrmu můžete podávat kompot z tropického ovoce.
Načítám komentáře...