Vepřové plátky s mrkvovým pyré
Seznam surovin
- mrkev 6 kusů
- cibule 3 kusy
- máslo 2 lžíce
- vývar masový 150 mililitrů
- brambory 6 kusů
- pomeranče 1/2 kusu
- vepřové maso 4 plátky
- olej 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mrkve očistěte a nakrájejte na kolečka. Nasekejte nadrobno 1 cibuli a zbylé 2 cibule nakrájejte na nudličky.
2. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla a nechte v něm zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Přisypte mrkev a 3 minuty restujte.
3. Zalijte vývarem a vařte asi 20 minut, dokud není mrkev úplně měkká.
4. Oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a vařte v osolené vodě 15 minut.
5. Na pánvi rozehřejte zbylou lžíci másla a dozlatova na něm orestujte na nudličky nakrájenou cibuli. Poté pánev odstavte.
6. Když je mrkev uvařená, rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka a vymačkejte k ní pomerančovou šťávu. Osolte a opepřete a nechte ještě zlehka probublávat.
7. Po uvaření brambory v hrnci rozmačkejte, přidejte orestovanou cibuli a promíchejte.
8. Maso z každé strany osolte a opepřete a na rozpáleném oleji osmahněte z obou stran, asi 5 minut.
9. Na talíř servírujte maso s bramborami, v doprovodu mrkvového pyré. Můžete je ozdobit mrkví a zelenými výhonky.
Poznámka k receptu
Místo brambor s cibulkou podávejte pokrm s bagetkou.
Načítám komentáře...