Vepřové v mrkvi s bramborami
Seznam surovin
- olej řepkový 2 lžíce
- cibule 1 kus
- vepřové maso 500 gramů (plecko)
- vývar 200 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- mrkev 400 gramů (nebo baby karotka)
- muškátový květ
- brambory (nové - k podávání)
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Na rozehřátém oleji zpěňte za stálého promíchávání najemno nakrájenou cibuli. Maso pokrájejte na menší kostky.
2. Do cibulového základu vsypte maso, které ze všech stran opečte. Osolte ho a opepřete, podlijte trochou vývaru a zakryté přibližně 45 minut poduste.
3. Šťávu vyduste na tuk a poté ji zaprašte moukou. Orestujte, zalijte zbylým vývarem, přidejte pokrájenou nebo oválnou baby karotku či nastrouhanou mrkev a společně ještě asi 10 minut poduste, až mrkev zkřehne, ale zůstane křupavá. Dochuťte a podávejte s uvařenými novými bramborami.
Poznámka k receptu
Tato klasická česká kuchyňská úprava mrkve má sice hodně odpůrců, nám ale moc chutná a doporučujeme ji proto nejen na jaře.
Načítám komentáře...