Vepřové závitky s lilkem a rajčatovým čatní
Seznam surovin
- vepřové maso 400 gramů (pečeně)
- lilek 300 gramů
- cibule 1 kus
- olej olivový 1,5 decilitru
- sůl
- pepř bílý (mletý)
Na čatní:
Postup přípravy
Nejdříve připravíme čatní. V kastrůlku svaříme ocet s cukrem. Přidáme omytá rajčata nakrájená na kostičky, česnek nakrájený na plátky, nadrobno nakrájenou cibuli, feferonku zbavenou semínek a nakrájenou nadrobno a snítku tymiánu a na mírném ohni necháme směs za občasného promíchání lehce probublávat, až se všechny přísady spojí.
Lilek omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zesklovatíme ji v pánvi na části olivového oleje. Přidáme nudličky lilku, orestujeme je ze všech stran, osolíme a opepříme.
Vepřovou pečeni nakrájíme na 12 tenkých plátků. Lehce je osolíme a opepříme, rozdělíme na ně nudličky lilku, plátky zarolujeme a spíchneme párátky. Vložíme je do pánve s rozehřátým zbylým olejem a opečeme ze všech stran dozlatova.
Čatní (teplé nebo prochladlé) rozdělíme na talíře, přidáme opečené závitky a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Závitky můžete i obrátit. Na nudličky nakrájené osolené a opepřené maso orestujte na pánvi, přidejte čatní a krátce promíchejte. Lilek nakrájejte podélně na plátky, zabalte do nich směs, spíchněte párátky, osolte a opečte ze všech stran na oleji.
Načítám komentáře...