Bůček plněný kopřivovou nádivkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kopřivy omyjte, spařte je horkou vodou a nechte odkapat. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a rozškvařte ji na pánvi.

Do mísy dejte na kostičky nakrájené housky, přidejte slaninu, jemně nasekané kopřivy, vejce rozšlehejte s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Nalijte přes housky, promíchejte a nechte nádivku 5 minut stát.

Do masa vyřízněte kapsu, maso uvnitř i zvenku osolte, naplňte nádivkou, kapsu zašijte nebo zajistěte jehlami.

Bůček položte do pekáčku, posypte ho kmínem a tymiánem, podlijte a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte.

Podávejte s vařenými bramborami nebo kaší, okurkou či špenátem.

Poznámka k receptu

Plněný bůček je vynikající i studený.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...