Bůček plněný kopřivovou nádivkou
Seznam surovin
- vepřové maso 1 kilogram (bůček bez kosti )
- houska 3 kusy
- slanina anglická 100 gramů (libová)
- vejce 2 kusy
- kopřivy 1 svazek
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek ( mletý)
- tymián 1/2 lžičky
- kmín
- mléko 100 mililitrů
Postup přípravy
Kopřivy omyjte, spařte je horkou vodou a nechte odkapat. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a rozškvařte ji na pánvi.
Do mísy dejte na kostičky nakrájené housky, přidejte slaninu, jemně nasekané kopřivy, vejce rozšlehejte s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Nalijte přes housky, promíchejte a nechte nádivku 5 minut stát.
Do masa vyřízněte kapsu, maso uvnitř i zvenku osolte, naplňte nádivkou, kapsu zašijte nebo zajistěte jehlami.
Bůček položte do pekáčku, posypte ho kmínem a tymiánem, podlijte a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte a přelévejte.
Podávejte s vařenými bramborami nebo kaší, okurkou či špenátem.
Poznámka k receptu
Plněný bůček je vynikající i studený.
Načítám komentáře...