Bůček s pivní nádivkou
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (bůček)
- mleté maso 100 gramů (hovězí)
- pivo světlé 100 mililitrů
- paprika sladká 2 lžičky (mletá)
- kmín (drcený)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- česnek 2 stroužky
- chléb 2 plátky (starší)
- pažitka (nebo petrželka)
- salám točený 100 gramů
Postup přípravy
Bůček vykostíme a vykrojíme do něj kapsu. Mleté maso zalejeme několika lžícemi piva a přimícháme koření, sůl a utřený česnek. Chleba nastrouháme, pažitku nebo petrželku nasekáme a salám nakrájíme na malé kostičky. Vše vmícháme do masové směsi a rukama ji důkladně prohněteme. Směsí naplníme kapsu v bůčku, zašijeme ji a maso vložíme na pekáč, podlejeme ho pivem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Během pečení podléváme pivem a obracíme.
Načítám komentáře...