Bůček se šalvějovou nádivkou
Seznam surovin
- vepřové maso 750 gramů (bůček bez kosti, libový)
- houska 3 kusy (nebo žemle)
- mléko 80 mililitrů
- šunka 200 gramů
- šalvěj 1 lžička (sušená)
- petržel kadeřavá/kudrnka 3 lžíce (nasekaná)
- vejce 2 kusy
- sůl
- pepř černý (mletý)
- kmín
Postup přípravy
Do bůčku vyřízněte dlouhým ostrým nožem kapsu. Maso uvnitř osolte.
Do mísy dejte na kostičky nakrájené žemle a lehce je zvlhčete mlékem. Přidejte k nim umletou nebo jemně nakrájenou šunku, šalvěj, nasekanou petrželku, sůl, pepř, zalijte rozšlehanými vejci a
promíchejte.
Nádivkou naplňte kapsu, zajistěte ji jehlou nebo zašijte a vložte do pekáčku. Povrch nařízněte do mřížky, posypte kmínem a solí, podlijte trochou vody a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Maso
upečte doměkka, podle potřeby podlévejte horkou vodou a přelévejte vypečenou šťávou.
Podávejte s vařenými bramborami, bramborovou kaší, či bramborovým knedlíkem. Kapsu můžete také servírovat studenou s pečivem.
Načítám komentáře...