Bůček se šalvějovou nádivkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do bůčku vyřízněte dlouhým ostrým nožem kapsu. Maso uvnitř osolte.

Do mísy dejte na kostičky nakrájené žemle a lehce je zvlhčete mlékem. Přidejte k nim umletou nebo jemně nakrájenou šunku, šalvěj, nasekanou petrželku, sůl, pepř, zalijte rozšlehanými vejci a
promíchejte.

Nádivkou naplňte kapsu, zajistěte ji jehlou nebo zašijte a vložte do pekáčku. Povrch nařízněte do mřížky, posypte kmínem a solí, podlijte trochou vody a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Maso
upečte doměkka, podle potřeby podlévejte horkou vodou a přelévejte vypečenou šťávou.

Podávejte s vařenými bramborami, bramborovou kaší, či bramborovým knedlíkem. Kapsu můžete také servírovat studenou s pečivem.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...