Bůčková rolka se zelím
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (nepříliš prorostlý bok, bez kosti)
- zelí kysané 250 gramů
- vývar masový 3 decilitry (horký)
- cibule 1 kus
- klobása čabajka 1 kus (pikantní)
- sádlo 30 gramů (škvařené)
- hořčice plnotučná 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Očištěný a omytý bůček zbavený kůže rozkrojíme na plát, potřeme ho hořčicí, osolíme a opepříme. Zelí scedíme, důkladně vymačkáme a rozložíme ho na plát masa. Klobásu podélně rozkrojíme, rozložíme ji na delší stranu masového plátu a plát stočíme i s náplní do rolády, kterou pevně ovážeme kuchyňským provázkem.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a zesklovatíme je na rozehřátém sádle s olejem. Přidáme masovou rolku, opečeme ji ze všech stran, podlijeme troškou horkého vývaru a pod pokličkou dusíme 45 minut. Pak rolku i se šťávou přeložíme do pekáčku, přidáme česnek utřený se solí a pečeme za občasného otáčení a podlévání i přelévání vývarem asi 40 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Měkkou rolku vyjmeme z pekáčku, ke šťávě v pekáčku přilijeme mouku rozmíchanou v troše studené vody a 8 minut zvolna povaříme. Rolku zbavíme provázku, nakrájíme ji na plátky, přelijeme scezenou šťávou z pekáčku a podáváme.
Poznámka k receptu
Jako přílohu připravte bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.
Načítám komentáře...