Bůčkové závitky plněné červeným zelím
Seznam surovin
- vepřové maso 4 plátky (po 150 gramech)
- zelí červené 500 gramů (kysané)
- švestky sušené 12 kusů
- cibule 1 kus
- slanina anglická 4 plátky (případně tyrolský špek)
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 2 snítky
- sádlo 2 lžíce (na vymazání)
- sůl
- pepř černý
Postup přípravy
Ze zelí vymačkáme tekutinu. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny. Do středu každé porce položíme v ruce vytvarovaný váleček zelí a přidáme 3 vypeckované švestky. Stočíme a ovážeme provázkem.
Pekáček vytřeme sádlem, přidáme nakrájenou oloupanou cibuli, plátky česneku a nakonec závitky. Přiložíme rozmarýn, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 185°C.
Pečeme asi 40 minut, potom odklopíme poklici, podlijeme trochou vody a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Hotové závitky rozdělíme na talíře, podlijeme výpekem a doplníme vhodnou přílohou, například houskovými knedlíky.
Poznámka k receptu
Do zelí místo sušených švestek dejte rozinky a můžete ještě přidat na kostky nakrájené jablíčko.
Načítám komentáře...