Bůčkové závitky plněné červeným zelím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ze zelí vymačkáme tekutinu. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny. Do středu každé porce položíme v ruce vytvarovaný váleček zelí a přidáme 3 vypeckované švestky. Stočíme a ovážeme provázkem.

Pekáček vytřeme sádlem, přidáme nakrájenou oloupanou cibuli, plátky česneku a nakonec závitky. Přiložíme rozmarýn, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 185°C.

Pečeme asi 40 minut, potom odklopíme poklici, podlijeme trochou vody a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Hotové závitky rozdělíme na talíře, podlijeme výpekem a doplníme vhodnou přílohou, například houskovými knedlíky.

Poznámka k receptu

Do zelí místo sušených švestek dejte rozinky a můžete ještě přidat na kostky nakrájené jablíčko.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...