Dráčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso nakrájejte po žebrech na jednotlivé porce. Osolte je, potřete prolisovaným česnekem a posypte paprikou.

2. Vložte do kastrolu nebo pekáče, mírně podlijte vodou a pečte asi hodinu zakryté (za častého polévání) v troubě předehřáté na 180 °C, až maso změkne. Pak ho odkryjte a ještě asi čtvrt hodiny pečte dozlatova.

3. Šťávu poté vyduste na tuk, zaprašte moukou, zalijte vodou a povařte, aby vznikla hladká omáčka. Podávejte s uvařenými (nebo dozlatova opečenými) bramborami.

Poznámka k receptu

Fortelné jídlo pro zimní období vonící česnekem, který se odedávna používal jako účinná ochrana před nachlazením.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...