Dráčky
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (bůček)
- česnek 2 stroužky
- paprika 1 lžička (mletá)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- brambory (uvařené ve šlupce k podávání)
- sůl
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte po žebrech na jednotlivé porce. Osolte je, potřete prolisovaným česnekem a posypte paprikou.
2. Vložte do kastrolu nebo pekáče, mírně podlijte vodou a pečte asi hodinu zakryté (za častého polévání) v troubě předehřáté na 180 °C, až maso změkne. Pak ho odkryjte a ještě asi čtvrt hodiny pečte dozlatova.
3. Šťávu poté vyduste na tuk, zaprašte moukou, zalijte vodou a povařte, aby vznikla hladká omáčka. Podávejte s uvařenými (nebo dozlatova opečenými) bramborami.
Poznámka k receptu
Fortelné jídlo pro zimní období vonící česnekem, který se odedávna používal jako účinná ochrana před nachlazením.
Načítám komentáře...