Dušená žebra na kysaném zelí
Seznam surovin
- zelí kysané 1 kilogram
- vepřové maso 1 kilogram (nasekaná žebra)
- vývar masový 1,5 decilitru (teplý)
- paprika zelená 2 kusy (pálivá)
- sádlo 2 lžíce (škvařené)
- paprika sladká 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
V nižším hrnci se širokým dnem rozehřejeme sádlo, vložíme do něj žebra a orestujeme je ze všech stran dozlatova.
Zelí propláchneme a necháme v sítu odkapat. Žebra vyjmeme, na dno hrnce rozložíme zelí, posypeme ho očištěnými a na kostičky nakrájenými paprikami a na ně rozložíme žebra.
Vše poprášíme paprikou, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 90 minut.
Poznámka k receptu
Jako přílohu k žebrům podávejte vařené brambory, dušenou rýži nebo chlebové placky.
Načítám komentáře...