Grilovaný bůček s čočkou
Postup přípravy
Bůček nakrájejte na 1 cm silné plátky a lehce je naklepejte. V misce smíchejte jemně nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, tymián a pivo. Do marinády namáčejte plátky bůčku a nechte je několik hodin v chladu rozležet.
Čočku přeberte, propláchněte, namočte alespoň na půl hodiny ve studené vodě a pak ji uvařte. Přebytečnou vodu sceďte nebo rychle vyduste. Do čočky vmíchejte máslo, ocet a podle chuti sůl a pepř.
Připravené marinované maso vložte na pekáček, a ten vložte na roztopený gril nebo do předehřáté trouby pod gril (180°C). Maso opečte zvolna z obou stran dozlatova.
Čočku rozdělte na talíře a doplňte grilovanými plátky bůčku. Podávejte se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...