Hamburský hrnec
Seznam surovin
- vepřové maso 250 gramů
- fazolky zelené 500 gramů
- hrušky 250 gramů (tvrdé)
- brambory 750 gramů
- saturejka 1 snítka (čerstvá)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka (na ozdobu)
Postup přípravy
Maso vložte do velkého hrnce se studenou vodou, nasypte do něj půl lžičky soli, přiveďte k varu a přikryté vařte při mírné teplotě asi 30 minut.
Zelené fazolky omyjte, očistěte, popř. odstraňte vlákna. Nechte je celé nebo je můžete překrojit na půlky. Hrušky omyjte, oloupejte a rozčtvrťte. Brambory omyjte, oloupejte a rozkrájejte na kusy (malé brambory nechte celé).
Fazolky přidejte k masu spolu se saturejkou a vařte 10 minut. Potom přidejte hrušky a brambory a zakryté vařte, dokud brambory nezměknou.
Bůček vyjměte a nakrájejte na plátky. Odstraňte saturejku a pokrm ochuťte solí a pepřem.
Vše rozdělte na talíře a porce ozdobte petrželkou.
Načítám komentáře...