Karamelový bůček
Seznam surovin
- vepřové maso 700 gramů (libovější bok bez kostí, kůže a chrupavek)
- cukr krystal 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- vývar 125 mililitrů (nebo voda)
- pepř černý (drcený)
- koření chilli (nemusí být)
- sůl
Postup přípravy
Bůček nakrájejte na kostky o hraně asi 4 - 5 cm, osolte je a opepřete a opékejte je za stálého promíchávání na rozehřáté teflonové pánvi dozlatova.
Pak je posypte cukrem, míchejte a dál opékejte při nižší teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Zalijte vše horkým vývarem nebo vodou, zakápněte sójovou omáčkou, posypte chilli, promíchejte a zvolna duste do zhoustnutí šťávy (měla by mít konzistenci medu).
Poznámka k receptu
Podávejte s dušenou rýží a zelným salátem.
Načítám komentáře...