Masová nádivka s kopřivami
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (pečený bůček)
- máslo 150 gramů
- slanina 100 gramů
- vejce 5 kusů
- houska 5 kusů (nebo žemle)
- mléko 2,5 decilitru
- strouhanka 5 lžic
- kopřivy (mladé, nasekané)
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme do pěny a postupně k němu přimícháme žloutky, dobře vymačkané žemle namočené v mléce, muškátový květ, strouhanku, kopřivy a maso a slaninu nakrájené na kostičky.
Směs osolíme, opepříme, dobře promícháme a na závěr do ní lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazaný pekáček a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 40 minut dozlatova.
Podáváme s listovým salátem nebo nakládanou kyselou zeleninou.
Načítám komentáře...