Pečený bůček s blumami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřový bůček nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Vložíme je do mísy, zalijeme rumem, přiklopíme a uložíme do druhého dne v chladu.

Masové kostky rozložíme do pekáčku, přelijeme je pivem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme za občasného promíchání asi 1 hodinu. Pak maso odklopíme, přidáme k němu omyté blumy (můžeme je předem vypeckovat) a společně dopečeme doměkka a dozlatova.

Vypečenou šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku, vmícháme do ní marmeládu a krátce povaříme. Pokud máme rádi omáčku hustší, vmícháme do ní ještě trochu instantní jíšky. Na závěr omáčku dochutíme solí, cukrem, případně několika kapkami citronové štávy.

Upečené maso s blumami rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...