Pečený bůček s křenovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Tři stroužky česneku prolisujte a smíchejte s kajenským pepřem, medem a hořčicí. Podle chuti osolte a opepřete. Tukovou vrstvu na bůčku nařízněte tak, aby tvořila tenké proužky. Připravenou pastu vetřete do zářezů i do masa a nechte 1 hodinu odležet.

2. Zbylý česnek nakrájejte na plátky, cibuli na klínky. Vsypte do pekáče, promíchejte a přidejte bůček. Pečte v troubě předehřáté na 130 °C asi 6 hodin, hotový bůček by se měl téměř rozpadat.

3. Těsně před koncem pečení připravte omáčku: do misky dejte crème fraîche, přidejte prolisovaný česnek a čerstvě nastrouhaný křen. Podávejte k hotovému bůčku.

Poznámka k receptu

Pečený bůček je prakticky povinné zimní jídlo. Pozvěte přátele, dejte maso do trouby a bavte se, dokud se z kuchyně nezačne linout božská vůně. Maso je po mnoha hodinách velmi jemné, pořiďte mu tedy doprovod v podobě řízné křenové omáčky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...