Pivovarský bůček
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů (libovější)
- olej 2 lžíce
- pivo 300 mililitrů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- strouhanka 1 lžíce
- nové koření 3 kuličky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
- sýr tvrdý (na strouhání)
Postup přípravy
Bůček nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Lehce je naklepejte, osolte a opepřete.
Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte k ní maso a z obou stran je opečte. Podlijte trochou piva a vody, přidejte prolisovaný česnek, koření a duste doměkka. Podle potřeby podlévejte
pivem.
Před koncem přípravy přidejte strouhanku a chvíli povařte. Maso rozdělte na talíře a přelijte vydušenou šťávou. Porce posypte nastrouhaným sýrem a nasekanou zelenou petrželkou a podávejte s bramborovým knedlíkem a zelným salátem.
Načítám komentáře...