Pomalu pečený bůček
Seznam surovin
- vepřové maso 1,5 kilogramu (bůček)
- cibule červená 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- celer 1/2 kusu
- česnek 1 palička
- tymián 2 snítky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na kůži bůčku a v sádle pod ní nařežte velmi ostrým nožem mřížku. Do ní vetřete sůl a pepř a maso položte do pekáče. Podlijte 100 ml vody a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte asi 15 minut, poté snižte teplotu na 140 °C a maso přiklopte. Pečte asi 90 minut.
Do pekáče přisypte pokrájené cibule, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut.
Pak maso vyndejte na prkénko a z pekáče naběračkou opatrně seberte tuk. K zelenině přilijte vodu, přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Dál vařte ještě asi 15 minut a poté vše přeceďte přes cedník.
Vzniklou omáčku podávejte k nakrájenému masu, jako přílohu zvolte vařené brambory nebo pečené.
Načítám komentáře...