Rolované bůčkové filety
Seznam surovin
- vepřové maso 1,5 kilogramu (bok)
- špenát 350 gramů (mražený, porcovaný)
- cibule 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- smetana na šlehání 8 lžiček
- česnek 2 stroužky
- kmín 2 špetky
- sůl
Postup přípravy
Bůček zbavíme kůže a podélně rozřežeme tak, že z tukových vrstev vykrájíme masové plátky. Všechno syrové sádlo nakrájíme na pokud možno stejně velké kostičky.
Maso rozdělíme na 8 plátků nebo obdélníků, každý kousek naklepeme, osolíme a na střed položíme na proužky nakrájenou cibuli a papriku. Na ně položíme asi 3 špalíčky špenátu a přelijeme je lžičkou
smetany ochucené česnekem, rozetřeným se solí.
Filety zavineme a svážeme kuchyňskou nití. Pekáč naplníme kostičkami sádla, mírně je podlijeme vodou a narovnáme na ně připravené malé rolády. Posypeme je kmínem a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 250 °C. Pak teplotu snížíme na 150 °C, sádlo zamícháme, rolády otočíme a pečeme ještě dalších 20 minut.
Poznámka k receptu
Podáváme s bramborovými knedlíky.
Načítám komentáře...