Rumboží žebírka
Seznam surovin
Žebírka:
- vepřové maso 1,5 kilogramu (žebírka bez membrány)
- sůl mořská (čerstvě mletý na pastu)
- sirup javorový 5 lžic
- chilli pasta 2 lžičky (chipotle)
- zázvor 1 lžíce (mletý)
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- paprika sladká 1,5 lžičky
- kmín římský 1,5 lžičky (mletý)
- koření 1 lžička (čínské pěti vůní)
- muškátový oříšek 1/2 lžičky (mletý)
Rumboží BBQ omáčka:
- zázvor (4 cm , oloupaný)
Postup přípravy
1. Přísady na pastu a 2 lžičky soli promíchejte v misce. Žebírka osušte kuchyňským papírem, položte je na plech a celá potřete pastou. Zabalte do fólie a nechte v ledničce marinovat nejméně 6 hodin nebo lépe přes noc.
2. Až se budete chtít pustit do grilování, žebírka vyndejte z ledničky, otřepejte z nich přebytečnou pastu a nechte je dosáhnout pokojové teploty. Mezitím si připravte gril metodou půl na půl – potřebujete střední nepřímou teplotu. Do grilu dejte mimo uhlíky odkapávač. Gril přikryjte víkem a nechte ho rozehřát jako venkovní troubu – potřebujete teplotu okolo 180 °C.
3. Odtrhněte si kus extra silného alobalu zhruba na délku paže a žebírka do něj pevně zabalte. Balíček položte nad nepřímý žár, gril přiklopte
Načítám komentáře...