Segedínský guláš podle babičky Hanky
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (bok, nebo nebo ramínko, plecko)
- zelí kysané 1 balíček
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- cibule 2 kusy
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme na ni osolené a opepřené kostky masa. Mícháme a opékáme, až kostky pustí šťávu. Vsypeme 1 polévkovou lžíci papriky a asi 2 minuty mícháme. Přidáme vymačkané zelí a směs zalijeme vodou, aby byla celá ponořená. Dusíme doměkka alespoň 45 minut.
Ke změklému masu přilijeme 1/4 l vody a smetanu, v níž jsme rozkvedlali dvě až tři lžíce hladké mouky. Za neustálého promíchávání, po dobu cca pěti až deseti minut, přivedeme k varu.
Poznámka k receptu
K segedínskému guláši nemusíte jako přílohu servírovat pouze houskové knedlíky, ale také vařené brambory, nebo dobré pečivo.
Načítám komentáře...