Závitky z bůčku s fazolemi
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (bůček)
- fazole černé oko 200 gramů
- fazole mungo 150 gramů
- špenát 150 gramů (čerstvý)
- cibule 2 kusy (menší)
- pivo 2 decilitry
- hořčice celozrnná 1 lžíce
- olej 0,4 decilitru
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Černé fazole a mungo odděleně namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme každé zvlášť doměkka.
V kastrolu zahřejeme olej, přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a při nižší teplotě mícháme, dokud cibule nezměkne. Přidáme uvařené slité fazole, hořčici, očištěné a překrájené listy špenátu, osolíme, opepříme, za stálého míchání směs krátce podusíme a necháme zchladnout.
Bůček nakrájíme na 8 tenkých plátků, opatrně je naklepeme, osolíme a opepříme. Jeden plátek natočíme na kulaté plechové vykrajovátko (na cukroví) a položíme do pekáčku. Naplníme ho fazolovou směsí a vykrajovátko opatrně odstraníme tak, že ho vytočíme směrem nahoru. Stejným způsobem naplníme i zbylé plátky, rozdělíme na ně zbylou fazolovou směs, pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut při 170 °C. Podle potřeby maso během pečení podléváme pivem. Podáváme s pečivem.
Načítám komentáře...