Vepřový perkelt
Seznam surovin
- olej 4 lžíce
- cibule 1 kus (velká)
- paprika sladká 1/2 lžičky (mletá)
- vepřové maso 800 gramů (libové, z kýty nebo plecka)
- sůl
- paprika 3 kusy (zelená a červená)
- rajčata 1 kus (velké)
- paprika zelená 1 kus (nakrájená na kolečka, na ozdobení)
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejeme tuk a zesklovatíme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Odstavíme ji z ohně, přidáme mletou papriku a maso nakrájené na kostky o straně asi 2 cm, kastrol vrátíme na oheň a maso za stálého míchání orestujeme ze všech stran. Osolíme ho, přidáme očištěné a na kostičky nakrájené papriky a rajče nakrájené na osminky.
Kastrol zakryjeme poklicí a vše necháme dusit na mírném ohni ve vlastní šťávě. Pokud se během dušení odpaří příliš mnoho tekutiny, dolijeme podle potřeby malé množství horké vody. Omáčku nezahušťujeme.
Hotový perkelt rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme kolečky zelené papriky.
Poznámka k receptu
Perkelt podávejte s knedlíky nebo noky a čerstvým zeleninovým salátem nebo nakládanou zeleninou.
Načítám komentáře...