Výpečky
Seznam surovin
- cibule 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- sádlo (na vymazání pekáče)
- vepřové maso 500 gramů (plec)
- vepřové maso 250 gramů (bůček bez kostí)
- sůl
- kmín
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky a rozprostřeme spolu s cibulí na dno pekáče lehce vymazaného sádlem.
Vepřovou plec a bůček omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Hodně je nasolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče.
Pekáč zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a maso pečeme za průběžného obracení a lehkého podlévání vodou. Když je maso dostatečně měkké, odstraníme pokličku a dále pečeme, dokud není maso dozlatova opečené (celkem asi 90 minut).
Poznámka k receptu
Nebojte se upéct maso do hezké tmavší barvy. Jen tak si tuhle dobrotu opravdu vychutnáte.
Načítám komentáře...