Zabijačková pochoutka v pekáčku
Seznam surovin
- vepřové maso 600 gramů
- játra 120 gramů (vepřová )
- houska 4 kusy (z předešlého dne)
- česnek 4 stroužky
- dětská krupice 2 lžíce
- vývar masový 6 lžic
- majoránka
- zázvor 1/2 lžičky (mletý )
- sůl
- pepř
- sádlo 1 lžíce (na vymazání pekáčku)
Postup přípravy
Maso uvařte v osolené vodě doměkka, vyndejte a nechte vychladnout. Játra omyjte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Žemle nakrájejte na plátky, namočte do vody a vyždímejte.
Maso umelte spolu s játry a žemlemi. Hmotu smíchejte s prolisovaným česnekem, osolte a ochuťte pepřem, zázvorem a majoránkou. Přimíchejte masový vývar a krupičku tak, aby hmota byla vláčná, ne však řídká.
Hmotu vložte do sádlem vymazaného pekáčku, uhlaďte a povrch pokapejte sádlem. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte asi 25 minut.
Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami a zelným salátem.
Načítám komentáře...