Zabijačková pochoutka v pekáčku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso uvařte v osolené vodě doměkka, vyndejte a nechte vychladnout. Játra omyjte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Žemle nakrájejte na plátky, namočte do vody a vyždímejte.

Maso umelte spolu s játry a žemlemi. Hmotu smíchejte s prolisovaným česnekem, osolte a ochuťte pepřem, zázvorem a majoránkou. Přimíchejte masový vývar a krupičku tak, aby hmota byla vláčná, ne však řídká.

Hmotu vložte do sádlem vymazaného pekáčku, uhlaďte a povrch pokapejte sádlem. Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte asi 25 minut.

Podávejte s pečivem nebo vařenými bramborami a zelným salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...