Zahuštěný zabijačkový guláš
Seznam surovin
- sádlo 1 lžíce
- slanina 50 gramů
- cibule 2 kusy
- vepřové maso 400 gramů
- vepřové vnitřnosti 100 gramů (ledvinky)
- vepřové vnitřnosti 100 gramů (srdce)
- vepřové vnitřnosti 200 gramů (játra)
- paprika pálivá
- paprika sladká
- pepř černý (mletý)
- majoránka
- sůl
- česnek 3 stroužky (i více, podle chuti)
- chléb 1 plátek (jen střídka, na zahuštění)
Postup přípravy
Na sádle a na kostičky nakrájené slanině zpěňte drobně nakrájenou cibuli. Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso, srdce a očištěné a na kousky nakrájené ledvinky. Maso lehce osmahněte, posypte paprikou, podlijte vodou, opepřete, ochuťte utřeným česnekem a poduste.
V polovině dušení přidejte omytá a na kostky nakrájená vepřová játra, zahustěte střídkou z jednoho krajíce chleba, zvolna povařte doměkka a dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
Načítám komentáře...